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A. An hourly bargaining unit employee who is designated as on

B.

C.

Article 24 - On-Call / Call-in

-call receives the on-call stipend
rs will be made available to
ferred mode of contact. To
an hourly bargaining unit

and call-in premium when the policy guidelines are met. Page
bargaining unit employees designated as on-call and is the pre
receive the on-call stipend and call-in premium compensation,

employee must:

1. Be employed in a department with an approved on-call program;

2. Be officially designated as on-call;

3. Be reachable by telephone or page durin
4. Restrict person travel to permit immediate availability;

5. Respond by phone with ten (10) minutes when notified by pager;

6. Arrive within thirty (30) minutes after received the call unless the department specifies a

different timeframe on its On-Call Management Plan.

g the assigned on-call period;

On-Call Stipend
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stipend will be paid even when a bargainin

eduled to be on-call is asked to remain at work

immediately following his/her regular shift, she/he will be compensated at a rate equal
to one and a half (1 %) times the bargaining unit employees base hourly rate and the on-
call stipend will be paid. The time will be considered “Called In-On-Call.” It will not be
counted as overtime compensation, but the hours will count towards eligibility for
overtime compensation. In this situation, the bargaining unit employee will not receive

any travel time, and there is no two hour minimum.

2. If a bargaining unit employee who is sch

3. Bargaining unit employees who fail to meet any of the requirements of section A above
will not be compensated for the assigned period of on-call and may be subject to

disciplinary action.

4. Preference for on-call shifts will be given to bargaining unit employees over

Traveler/Agency staff.

Call-In Premium
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When a ba
compensat:gai?ing unit employee Is called to the work site to perform required procedures,
on in the form of a premium rate will be paid under the following guidelines:

1. AlbarSainlng unit employee will receive call-in premium pay equal to one and one half
(1.5) times the bargaining unit employee’s base hourly rate for a minimum of two (2)
hours to a maximum of actual hours worked.

2. If a bargaining unit employee is called in prior to the start of herfhistheir regular shift
both the on-call stipend and premium pay will cease at the start of the bargaining unit

employee’s regular shift.

holiday, CTO may be used for

3. If a bargaining unit employee is on call for a scheduled
y hours that the bargaining unit

that scheduled shift. CTO hours will not be used for an
employee is called in to work.

4. Bargaining unit employees called in are eligible for applicable differentials without

application of the four hour minimum requirement.

D. Travel Time

There will be a one-half (1/2) hour credit for travel time for each call-in occurrence. This
credit is added to the actual on-call hours worked for each occurrence to establish the total
on-call paid hours. If the actual hours worked plus the one-half (1/2) hour travel credit is

less than two (2) hours, only the two (2) hour minimum will be paid.

E. Rest Period
1. Aten (10) hour time lapse will be scheduled between shifts.
2. Aless than ten (10) hour time lapse between shifts requires consent of the bargaining

unit employee.
3. Whenever possible, call may not be scheduled directly after or immediately before a

bargaining employee’s scheduled shift.

4. Imaging Technologists shall not be scheduled for more than three (3) consecutive on-call
periods of sixteen (16) or more hours.

F. Called-In, Not On-Call

Bargaining unit employees called in while not designated as on call will receive hourly pay
equivalent to twice their hourly rate for a minimum of two (2) hours, travel pay as outlined
above, and all applicable differentials. Bargaining unit employees will be expected to remain

working on site for the entire two (2) hour period.

G. Sleep Rooms
Sleep rooms may be provided, if available, free of charge, for bargaining unit employees

who are on call.
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